Firemný večierok bez faux pas

Párty, ktoré organizuje Vaša firma, sú výbornou príležitosťou na to, ako spoznať ľudí aj z iných oddelení, no zároveň môžete nenútene prezentovať svoju osobu. Prehodíte pár slov s kolegami, šéfom, no konečne to nemusí byť iba o práci. Neznášate tieto stretnutia, pretože tam nemáte s kým ísť a cítite sa neisto? Pánom by mohla sebavedomie zdvihnúť napríklad profesionálna spoločníčka. Čo na to poviete? V každom prípade, v tomto článku chceme ponúknuť niekoľko dobrý rád, ako sa ukázať v dobrom svetle, na úrovni a tip-top.


spolocnicka.net

Protokol a imidž


Pri výbere oblečenia by ste sa mali riadiť vždy zdravým rozumom a prostredím, v ktorom sa bude večierok konať. Plánuje sa tematická orientácia a nejaký program? Aj tomuto totiž môžete (mali by ste) prispôsobiť svoj odev. Ak ide o podvečernú akciu s kultúrnym programom, dámy by sa mali obliecť do dlhých šiat a páni do ležérnejšieho spoločenského gala. Hoci bude i atmosféra uvoľnenejšia, zachovávajte bontón. Ochutnať môžete z každého jedla, ale nepreháňajte to. Decentne si naložte na tanierik (v prípade, že sú na večierku bufetové stoly) a odstúpte si jedlo vychutnať bokom. Pokiaľ nemáte skúsenosti s konzumáciou niektorých jedál, nepúšťajte sa do ich ochutnávky pred šéfom. Rovnaká striedmosť a opatrnosť platí i pre alkohol. Vtipy, ktoré urážajú kolegov a spoločníčky pri Vašom stole (nedajbože šéfa), svedčia o tom, že už máte dosť. Vyhnite sa aj tľapkaniu po pleci. Možno ste do šéfky (šéfa) zamilovaný už nejaký ten piatok, no vyznane lásky si nechajte na inokedy. Firemný večierok nie je vhodným miestom. Zabudnite aj na klebetenie a ohováranie. Keď už to viac nemôžete v sebe udržať a potrebujete niečo povedať, aspoň sa uistite, že Vás nepočuje osoba, o ktorej chcete nepekne hovoriť. Ak totiž neplánujete dať výpoveď, mohlo by to výrazne skaziť pracovnú klímu. Na firemných večierkoch sa nerozoberá meškajúca výplata, ani žiadosti o povýšenie. Tabu sú tiež choroby, politika, problémy v rodine a podobne. Aby sme však nepísali iba o tom, čoho by ste sa mali vyvarovať, spomenieme i niečo, čo sa tu môže. Celkom pokojne si potykajte, no nezabúdajte na postupnosť. Vy nesmiete navrhnúť tykanie šéfovi. Žena by mala byť prvá, kto dá podnet mužovi. V prípade rovnakej pozície a pohlavia sa prihliada na vek. Nemusíte si však potykať automaticky s každým. Uvoľnite sa a bavte.

Správny čas na odchod


Nadriadení odchádzajú z večierka prví. Zdvorilé nie je ani, aby ste odišli po jedle. Musíte vystihnúť správny čas medzi gradujúcou zábavou a vytváraním neočakávaných párikov. Ten moment spoznáte napríklad tak, že zatúžite po neatraktívnej telefonistke a aj ten obézny účtovník začne mať niečo do seba. Ak nechcete trpieť na druhý deň obrovským hlavy bôľom, mali by ste piť najmä svetlý alkohol (najmenej toxická je vodka). Pokiaľ zapíjate alkohol bublinkovými a sladkými nápojmi, opica bude oveľa silnejšia. O miešaní rôzneho typu alkoholu sa snáď nemusíme rozpisovať. Každý pohárik niečím zajedzte, vytancujte ho alebo sa choďte vyvetrať na čerstvý vzduch.

VIP firemné večierky


Na večierkoch tej najvyššej úrovne sa očakáva štýlová a vhodná prezentácia. V zahraničí sú mimoriadne trendy luxusné spoločníčky. Tento fenomén sa však postupne dostáva i k nám. Ide o dievčatá, ktoré sú klientovi k dispozícií počas celého večera, vedia sa dokonale obliecť, ovládajú všetky pravidlá slušného správania, sú vtipné, zábavné a pánovi, ktorého prezentujú, otvárajú miesto do vyššej spoločnosti. Pri takýchto vrcholových večierkoch si treba dávať pozor na dress code, a teda pravidlá, ktoré určujú štýl obliekania. Už pri prijatí pozvánky si všimnite, či tam nie je uvedené, aký odev sa vyžaduje. Ak je tam napísané napríklad semi formal, čo je častý spoločenský odev pre firemné večierky a koktaily, tak dámy by si mali vziať koktailové šaty (čierne, ale i farebné a vzorované), zaujímavú listovú kabelku a aspoň jeden výraznejší šperk. Pán by sa mal v tomto prípade objaviť na akcii v spoločenskom obleku a košeli, kravatu alebo motýlika môže nechať doma. Kombinovanie farieb je dovolené. Často využívaným, no najmenej konkrétnym, je smart casual štýl. Ide tu o to, že odev by nemal byť príliš formálny, ale ani ležérny. Skúste to preto správne spárovať. Pre ženy sa hodí elegantné tričko a lesklá áčková sukňa, prípadne nohavice so vzorom a blúzka. Odporúčajú sa topánky na podpätku. Páni môžu tradičný oblek oživiť farebnými ponožkami, alebo si dať namiesto košele pod sako tričko s potlačou. Základom je vyhnúť sa rifliam a zapojiť trendové prvky.

Ak patríte medzi pánov, ktorí sa radi objavujú na verejnosti v spoločnosti krásnych dám, ktoré vedia, ako sa obliecť a správať (prípadne k ním chcete patriť), obráťte sa na skúsené VIP spoločníčky. Dámy, ktoré majú záujem stať sa nimi a nechať si vytvoriť profesionálnu web prezentáciu, môžu osloviť aj našu spoločnosť na spolocnicka.net. Na celosvetovom poli pôsobíme už 12 rokov a máme značný náskok pred konkurenciou. Náš tím je profesionálny, skúsený a pravidelne odborne vzdelávaný. Spoločníčkam garantujeme vysokú návštevnosť a množstvo ponúk. Nech sa páči, zatraktívnite svoju prestíž.

Foto: © [s2artstudio] / Dollar Photo Club

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára